TOSKANA & CINQUE TERRE

6 dana autobusom // 3 noćenja u mondenskom Montekatiniju
8. – 13. NOVEMBAR 2016.
BOLONJA – PIZA – CINQUE TERRE - SIJENA – SAN ĐIMINJANO – FIRENCA
Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Barjake preporoda poneli su neki od najvećih umetnika, naučnika i književnika u istoriji svetske civilizacije: Leonardo, Rafaelo, Mikelanđelo, Bruneleski, Dante, Bokačo, Botičeli, Galilej... Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Pri tome pažnju će nam konstantno zaokupljati fantastični monumenti zbog kojih se ova regija svrstava u prvih 10 po posećenosti u Evropi... Prepustićemo se snovima i suncu  dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile svu strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je suvereno vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,...Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu  koji vodi preko vinogorja Kjantija do malog srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio... Sasvim je nestvaran doživaljaj malenih 5 sela u regiji Cinque Terre u kojima kao da je vreme stalo… Otkrijte zbog čega već godinama ljudi baš nama ukazuju poverenje i zašto smo toliko ispred drugih!


Program putovanja:

1. DAN (Utorak, 8.Novembar)Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u kasnim popodnevnim/ranim večernjim satima (oko 18h).  Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. DAN BOLONJA – MONTEKATINI TERMEDolazak u BOLONJU u prepodnevnim satima. Zadržavanje oko 3,5 sata u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi blizanci, Trg Mađore, Bazilika Sv. Petronija, palata kralja Enca, fontana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u mondensku toskansku banju MONTEKATINI TERME. Smeštaj u hotel oko 16h. Odmor. Noćenje.


3. DAN PIZA – FIRENCADoručak. Celodnevni fakultativni izlet (9-22h). Odlazak u PIZU. Obilazak Polja čuda uz razgledanje: Krstionica Sv. Jovana, Katedrala Sv. Renijera, Krivi toranj, Kampo Santo. Slobodno vreme (2 sata). Odlazak u FIRENCU. Po dolask, sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 1,5 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most (Ponte Vecchio), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fiorentinske Republike, statua Mikelanđelovog Davida (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…). Polazak ka hotelu u 21h. Povratak u hotel oko 22h i noćenje.


4. DAN SAN ĐIMINJANO – SIJENADoručak. Celodnevni fakultativni izlet (9.30-20h) ka  živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, živopisnom srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad  tornjeva”. Boravak u gradu oko 3 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije; Znameniti trg „Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 18.30h. Povratak u Montekatini u večernjim satima (oko 20.00h). Noćenje.


5. DAN CINQUE TERRE / 5 SELADoručak. Odjava iz soba i napuštanje hotela u 9h. Celodnevni fakultativni izlet do nacionalnog parka CINQUE TERRE. Odlazak autobusom do LA SPECIJE, gde je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula (case – tori) u spletu uskih ulica. VERNACA je izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. MANAROLA je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. veka. RIO MAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. U dogovoreno vreme sastanak u La Speciji i polazak ka Srbiji (oko 21h). Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.


6. DAN (Nedelja, 13. Novembar) Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA

PAKET IZLETA
za uplate u agenciji

139 €

75 €

Navedena cena uključuje: prevoz, obilazak Bolonje, 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Montekatiniju, usluge vodiča

Ova cena uključuje sve predviđene izlete sa pripadajućim transferima i voznim kartama tamo gde je to specifikovano (bez ulaznica): Piza-Firenca + Sijena-San Điminjano + Cinque Terre

Doplata za jednokrevetnu sobu: 55 €; Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 5 €; Doplata za dodatno sedište u autobusu: 90 €

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  PRODAJNOM KURSU  ZA EFEKTIVU  BANCA INTESA-E  NA  DAN  UPLATE
- Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
- Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
- Kreditne kartice Banca Intesa na 4 rate bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate)
- Plaćanje na rate čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuje deponovanim čekovima građana, rate dospevaju 10. ili 20. u mesecu, poslednja rata dospeva najkasnije 20. 05. 2017. godine. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora)
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”
- Cena za “Rani Buking “je važeća (po uslovima hotela) samo uz uplatu od 50-100% od ukupne cene aranžmana kod većine hotela;

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Montekatiniju
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem!)
 • Obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta:

- Piza-Firenca (transfer autobusom, usluge lokalnog vodiča u Firenci, usluge našeg vodiča, obilazak prema programu) 35 €
- Sijena-San Điminjano (prevoz autobusom, obilasci prema programu, usluge vodiča) 30 €
- Cinque Terre (prevoz autobusom, vozna karta za neograničeni broj vožnji za svih 5 sela, usluge vodiča) 40 €


PREPORUČUJEMO DA PO SNIŽENOJ CENI PAKET SVIH IZLETA UPLATITE U AGENCIJI!

 • Ostale nepomenute usluge
 • Individualne troškove
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (Može se kupiti u agenciji prilikom prijave!)
 • Gradsku taksu u Montekatiniju – 3 € - taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva!

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

 

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „BELVEDERE“ 3*** (www.belvehot.it), Montekatini Terme (ili sličan)
Hotel se nalazi u centralnom delu banje, na samo par desetina metara od glavnog banjskog parka sa termama i glavnih trgovačkih zona Viale Verdi, Corso Mateotti i Piazza Popolo. Hotel poseduje parking, prostranu letnju terasu, mali spa centar koji je otvoren tokom glavne turističke sezone, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji. Sobe su komforne, sa kupatilom (tuš-WC ili kada), fenom za kosu, centralnim aklimatizaciono-grejnim sistemom, samopodesivim grejnim i aklimatizacionim sistemom, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje u restoranu hotela na prizemlju, i kao što je to uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan; sastoji se od slatkog (puter, džem) i slanog dela (sir, salama) sa napicima (čaj, sok, kafa, mleko). Umesto frotirskih peškira na koje smo mi navikli, u kupatilu se nalaze pamučni ubrusi.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.
ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu
usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu poliseu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlašćeni agent prodaje: Fibula Air Travel
Cenovnik broj 2 od 17.08.2016.