BAVARSKA - Christkindlmarkt

 

PROMOTIVNO PUTOVANJE
JESENJI POLASCI: 24. OKTOBAR & 7. NOVEMBAR
7 dana autobusom / 2 noćenja u Torinu + 1 noćenje u regiji Ženeve + 1 noćenje u Milanu
BERGAMO – TORINO – MON BLAN / ŠAMONI – ŽENEVA – MILANO
Bavarska je zemlja bajki… Najmoćnija i najveća nemačka savezna država… Poznata po svojim bajkovitim dvorcima koji su sasvim neka druga priča od ove kojoj mi plovimo… A priča je o adventu – dočašću, slavljenju dolaska Isusovog koje posebno mesto zauzima u zapadnim kulturama. Slavlje sa adventskim vencem traje 4 nedelje i završava se na Badnje veče. Tokom te 4 adventske nedelje organizuju se Božićni marketi sa svečanom atmosferom koju čini specijalna rasveta, crkveni horovi sa izvedbama prelepih božićnih pesama i nezaobilaznim tezgama na kojima se prodaju tradicionalni gastronomski proizvodi, zatim nakit za jelke, razni ukrasi, kestenje, „wurst“ (kobasice), kuvano pivo i vino… Zaista jedan poseban doživljaj… Ove godine Vas vodimo u male romantične nemačke gradiće i bavarsku prestonicu Minhen.


Program putovanja:

1. DAN (Sreda, 14. Decembar)Polazak iz Beograda i Novog Sada u večernjim satima (posle 19h). Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. DAN PASAU – REGENSBURG - MINHENDolazak u PASAU u prepodnevnim satima. Kraći obilazak grada za koji je veliki svetski putnik i naučnik Aleksandar fon Humbolt rekao da je jedan od 7 najlepših na svetu. Ušće 3 reke, Dunava, Ina i Ilca neće Vas ostaviti ravnodušnima, a stari grad nudi prave doživljaje… Šetnja uz razgledanje Biskupije, katedrale Sv. Stefana u kojoj se nalaze najveće orgulje na svetu, Gradske kuće,… Slobodno vreme za uživanje na Božićnom marketu koji se tradicionalno organizuje oko Stephansdom-a. Mogićnost posete jedinstvenom Muzeju stakla sa najvećom kolekcijom skupocenog Bohemia, češkog stakla na svetu. Nastavak putovanja u 13h. Odlazak do REGENSBURGA, još jednog bisera Bavarske, jednog od najočuvanijih srednjovekovnih gradova Nemačke čije se istorijsko jezgro nalazi pod zaštitom UNESCO-a. U ovom gradu na nekoliko mesta se održava tradicionalni Božićni market, a možda je najinteresantniji onaj na Lukreciaplatz-u, a uživaćete sasvim sigurno i na romantičnim marketima u dvorištima palata Thun i Taxis. Tokom našeg boravka u Regensburgu imaćemo prilike i da vidimo gradsko jezgro sa srednjovekovnim tornjevima, starim kamenim mostom, katedralom,…  Polazak iz Regensburga ka Minhenu u 19h. Dolazak u hotel u regiji MINHENA u večernjim satima. Smeštaj i noćenje.


3. DAN MINHEN – NERDLINGEN – AUGSBURG - MINHENDoručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet do romantičnih bavarskih gradića i njihovih slavnih Božićnih marketa. Polazak iz hotela u 10h. Putovanje do NERDLINGENA, fantastičnog srednjovekovnog utvrđenog grada sa očuvanim zidinama iz 13. veka. Šetnja do glavnog trga, Marktplatz i razgledanje impresivne crkva Sv. Đorđa, građene polovinom 15. veka u kasno-gotskom stilu, i znamenitog tornja Daniel, visokog 90m. Slobodno vreme za uživanje na romantičnom Božićnom marketu. Polazak iz Nerdlingena u 15h. Odlazak do AUGSBURGA, jednog od najromantičnijih gradova Nemačke sa jednim od najlepših i najstarijih božićnih marketa u centralnoj Evropi. Imaćemo priliku da zaista uživamo u drugom po starini gradu Nemačke, sa njegovim znamenitim građevinama, poput rokoko palate Šaecler, gotske Bogorodičine katedrale i renesansne Gradske kuće. Na Marketplatz-u u 18h pravi spektakl… Kada poslednje zvono sa tornja Perlah odzvoni, ugasiće se svetla na Gradskoj kući… Potom u sekundi, obasjaće se 24 prozora na impresivnom zdanju, a na njima procesija 24 anđela… krenuće i muzika… Tokom šetnje starim gradom moćićete da vidite i Bajkoviti put postavljen u 8 izloga prodavnica koji su specijalno animirani… Svi oni reprezentuju priču pod nazivom „Rođenje želja“… Polazak iz Augsburga ka Minhenu u 21h. Dolazak oko 22h. Noćenje.


4. DAN MINHEN - NIMFENBURGDoručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do centra Minhena. Razgledanje grada: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Marrienplatz (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom većnicom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; Bogorodičina crkva sa dva tornja, crkva Asam – remek delo rokokoa, Minhenski dvorac Rezidencija, Gradska Pivnica (čuveno bavarsko pivo),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 19h.


5. DAN (Nedelja, 18. Decembar)Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepopodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA

PAKET IZLETA
za uplate u agenciji

159 €

25 €

Navedena cena uključuje: prevoz, obilazak Minhena, 2 noćenja sa doručkom u odabranoj kategoriji hotela u Minhenu, usluge vodiča

Ova cena uključuje izlet Nerdlingen-Augsburg

Doplata za jednokrevetnu sobu: 65 € / Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi 5 € / Doplata za dodatno sedište u autobusu 90 €

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  PRODAJNOM KURSU  ZA EFEKTIVU  BANCA INTESA-E  NA  DAN  UPLATE
- Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
- Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
- Kreditne kartice Banca Intesa na 4 rate bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate)
- Plaćanje na rate čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuje deponovanim čekovima građana, rate dospevaju 10. ili 20. u mesecu, poslednja rata dospeva najkasnije 20. 05. 2017. godine. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora)
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”
- Cena za “Rani Buking “je važeća (po uslovima hotela) samo uz uplatu od 50-100% od ukupne cene aranžmana kod većine hotela;

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
  • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2/3* u regiji Minhena (doručak-samoposluživanje)
  • Obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
  • Organizacione troškove
  • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
  • Fakultativni program:

Nerdlingen-Augsburg 35 € (izlet obuhvata prevoz, usluge vodiča i obilaske prema programu)
PREPORUČUJEMO UPLATU IZLETA U AGENCIJI PO NIŽOJ CENI!

  • Ostale nepomenute usluge
  • Individualne troškove
  • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji)

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

 

OPIS SMEŠTAJA:
Naše putnike obično smeštamo u neke od sledećih hotela (ili slične):
HOTEL  ACOM  3 *** sup. (http://en.acomhotel-muenchen.de)
Hotel Acom je udaljen svega 20 min vožnje od centra Minhena i 5 min vožnje od glavnog puta A99. Nalazi se na 3km od Sajma.  Na svojih 7 spratova  ima 106 standarnih soba koje se prostiru na 18m2. Sve sobe imaju tuš kabine i odvojen WC, fen,  internet konekciju, telefon flat SAT-TV,klimu… Hotelski bar Vam je na raspolaganju 24h, i nude veliki izbor vina, piva, sokova i kafa, svakako probajte  njihov Cappuccino ili Latte Machiato. U neposrednoj blizini hotela nalazi se mnoštvo različitih restorana od tradicionalne kuhinje do internacionalnih kulinarskih pikanterija.  
HOTEL  „PARK INN MUNCHEN OST“  3 *** sup. (www.parkinn.de/hotel-muenchenost)
Hotel se nalazi u istočnom delu grada, u neposrednoj blizini gradske železnice „S Bahn“ putem koje se do istorijskog centra Minhena stiže za svega 10-tak minuta. Od centra grada udaljen je 8 km. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, info pult, sef na recepciji, lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka („buffet“), aperitiv bar, fitnes centar, WiFi. Hotel poseduje 168 komfornih soba, i sve sadrže tuš-WC sa fenom za kosu, TV sa kablovskom televizijom, telefon, radio, klima uređaj, WiFi.Park Inn hotel pripada grupaciji „Radisson“ hotela što potvrđuje njegove kvalitete hotela standarda 3*** superior.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.
ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu
usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlašćeni agent prodaje: Fibula Air Travel
Cenovnik broj 1 od 24.5.2016.