BERLIN

 

7 dana autobusom, 24. Oktobar
Drezden – Berlin - Potsdam
Berlin je jedna od najznačajnijih evropskih metropola na ekonomskom, naučnom i umetničkom planu, sa četiri univerziteta, tri opere, šest simfonijskih orkestara, 60 pozorišta i 165 muzeja. Osnovan u 13. veku, bio je prestonica Pruske kraljevine (1701), Nemačkog carstva (1871 – 1918), Vajmarske republike (1919 – 1933) i Trećeg rajha (1933 – 1945); Istočni Berlin je bio glavni grad Demokratske Republike Nemačke (1949 – 1990). Podeljen zidom (1961 – 1989) Berlin je u najvećoj meri odražavao karakteristike i razlike dva suprotstavljena nemačka društvena i ekonomska sistema, a od 1990. ponovo je prestonica ujedinjene zemlje. Berlin i dalje ubrzano i vidno raste, više od bilo koje druge velike evropske prestonice. Na svakom koraku se obnavljaju monumentalne klasične građevine koje pripadaju njegovom ogromnom kulturnom nasleđu i niču hipermoderna i futuristička zdanja. Njegovom veoma izraženom kosmopolizmu i multikulturalnosti doprinosi gotovo pola miliona stranaca iz preko 180 zemalja koji žive u Berlinu. Potsdam na reci Havel je glavni grad istorijske pokrajine i savezne države Brandenburg čije se gradsko jezgro formiralo u drugoj polovini 18. veka, tokom vladavine kralja Fridriha Velikog (1712 – 1786) uspešnog vojkovođe, reformatora i zaštitnika umetnosti, koji je na pruskom prestolu bio 46 godina. Sa svojim divnim parkovima i raskošnim dvorcima Sansusi i Sesilijenhof u kojima su do 1918. boravili poslednji nemački carevi iz dinastije Hoencolern, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Drezden, glavni grad Saksonije, nazvan je ”Elflorenz” (Firenca na Elbi) zbog svog izuzetnog renesansnog urbanog jezgra – najprostranijeg van Italije. Moćni saksonski knez Fridrih Avgust II (1670 – 1733) dogradio ga je veličanstvenim baroknim crkvama i palatama i pretvorio u najlepši nemački grad u 18. veku. Do temelja razoren u savezničkom bombardovanju februara 1945, Drezden je posle zadivljujći verne rekonstrukcije, koja je trajala više od pola veka, uspeo u potpunosti da obnovi svoj nekadašnji sjaj.


Program putovanja:


1. DAN (ponedeljak, 24. oktobar) Polazak u popodnevnim satima iz Beograda, Novog Sada, Subotice. Prelazak srpsko – mađarske granice kod Horgoša. Noćna vožnja kroz Mađarsku.


2. DANNastavak vožnje kroz Slovačku, Češku i Nemačku do DREZDENA. Po dolasku, u podnevnim satima, razgledanje grada umetnosti; posebno muzike, koji se naročito ponosi svojom operom, jednom od najuglednijih u svetu, filharmonijom i horom Krojc, osnovanim pre 700 godina. Obilazak gradskog jezgra pešice: opera Zemper, palata Cvinger (u kojoj je smešteno pet muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je cuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, Avgustov most, deo nekadašnjih gradskih zidinaSmeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.


3. DANDoručak. Nastavak putovanja za BERLIN, grad na rekama Špreji i Havelu, koji ima status savezne države. Po dolasku razgledanje grada autobusom i pešice: letnja palata kraljice Sofije, zgrada Nemačke opere, crkva cara Vilhelma, glavna trgovačka ulica Kurfurstendam, spomenik boginji pobede – Zlatna Elza, Nemacki parlament u zgradi nekadašnjeg Rajhstaga, Brandenburška kapija, istorijska ulica “Unter den Linden”, spomenik Fridrihu Velikom, ostaci Berlinskog zida, Berlinska katedrala, Trg Aleksander, “Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.


4. DANDoručak. Fakultativni odlazak na izlet do „TROPICAL ISLAND“ koji je najveći zatvoreni prostor sa tropskom klimom u Evropi. Ovaj hangar veličine 66.000m² sa temperaturama veštačkog mora od 28°C i vazduha 26° C. Ovaj objekat sadrži: plaže, bazene, tobogane, tropsku šumu, „Bali“ lagunu, terene za mini golf, kafe barove, restorane, prodavnice. Povratak u Berlin. Uveče, fakultativna večera u pivnici uz pivo i specijalitete nemačke kuhinje. Noćenje.


5. DANDoručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom “CARSKI GRAD POTSDAM”. Po dolasku, razgledanje grada bez ulaznica: Brandenburška kapija, ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, Holandski kvart (18. vek) zidan za holandske zanatlije, švajcarske kuće, Sansusi (1747) – čuveni letnjikovac Fridriha Velikog, Nova palata (1767), zatim palata Sesilienhof gde je održana Potsdamska konferencija (susret Čerčila, Staljina i Trumana, jula 1945), granični prelaz do 1989. na mostu Glinke na reci Havel gde su obavljane razmene špijuna Povratak u Berlin. Noćenje.


6. DANDoručak. Slobodno vreme u centru grada. Preporuka: Pet muzeja smeštenih na ostrvu na reci Špreji (Spree), nazvanom Museumsinsel ili Muzejsko ostrvo: Stari muzej (Altes Museum), Stara nacionalna galerija (Alte Nationalgalerie), Bode muzej (Bode Museum), Novi muzej (Neues Museum) i Pergamon muzej (Pergamonmuseum; veličanstveni oltar i friz datiraju iz 2. veka p.n.e. i predstvaljaju jednu od najznačajnijih zaostavština klasične antike). Polazak ka Srbiji u večernjim satima. Noćna vožnja sa kraćim odmorima kroz Nemačku, Češku, Slovačku i Mađarsku.


7. DAN (nedelja, 30. Oktobar)Dolazak u Novi Sad/Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

259 €

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za jednokrevetnu sobu: 60%

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  PRODAJNOM KURSU  ZA EFEKTIVU  BANCA INTESA-E  NA  DAN  UPLATE
- Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
- Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
- Kreditne kartice Banca Intesa na 4 rate bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate)
- Plaćanje na rate čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuje deponovanim čekovima građana, rate dospevaju 10. ili 20. u mesecu, poslednja rata dospeva najkasnije 20. 05. 2017. godine. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora)
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”
- Cena za “Rani Buking “je važeća (po uslovima hotela) samo uz uplatu od 50-100% od ukupne cene aranžmana kod većine hotela;

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom);
  • 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3*** u regiji Drezdena, 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3*** u široj zoni grada Berlina;
  • Razgledanja gradova prema programu;
  • Usluge vodiča
  •  Troškovi organizovanja putovanja.
  • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
  • FAKULTATIVNI IZLETI – Poludnevni izlet “Carski grad Potsdam” u trajanju od oko 5 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje po programu i usluge lokalnog vodiča. - Poseta pivnici HB u Berlinu: Cena 35 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i večera (1/2 svinjske kolenice, svinjski kare, kobasica, kiseli kupus, knedle od krompira, sos i jedna 0.5L krigla piva) - Poludnevni izlet “ Tropical Island”u trajanju od oko 6 sati. Cena: 35 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, rezervacija i ulaznica, usluge vodiča, neophodan kupaći kostim. - Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
  • Individualne troškove
  • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se uplatiti u agenciji)

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel ACHAT COMFORT DRESDEN***, Dresden, Budapester Straße 34; www.achat-hotels.com (ili sličan)
Hotel se nalazi u blizini glavne železničke stanice  a 2 km daleko od istorijskog centra grada. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene telefonom, TV–om, fenom i bežičnim internetom. Bife doručak – samoposluživanje.
TRYP by Wyndham Berlin City East Hotel***, Berlin, Ruschestraße 45, www.trypberlince.com (ili sličan)
Hotel se nalazi u u berlinskoj četvrti Lihtenberg, 6 km daleko od centra Berlina, koji je dobro povezan gradskim prevozom (tramvaj ili bus + metro) sa Aleksanderplacom. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran, saunu. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom sa fenom, standardno opremljene, sa telefonom i TV–om i bežičnim internetom. Doručak – samoposluživanje.
Organizator zadržava pravo promene hotela!

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu
usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlašćeni agent prodaje: Fibula Air Travel
Cenovnik broj 1 od 20.06.2016.