SALCBURG - Christkindlmarkt

5 dana autobusom, 7. Decembar 2016.
BAJKOVITI BOŽIĆNI MARKETI
Regija Vahau – Krems – Dirnštajn – Melk – Salcburg – Halštat - Bad Išl - Gmunden 


U ovom programu spojili smo bajkovite predele Salcburgerlanda sa predelima Dunavske regije Vahau. Posetićemo prvo dolinu reke Dunav na kojoj ćemo oslušnuti istoriju i melodije čuvenih Štrausovih valcera... Prvi gradić na našem putešestviju jeste Krems sa svojim izuzetno očuvanim srednjovekovnim centrom po kojem ćemo se prošetati... Potom sledi poseta drevnom Dirnštajnu iznad kojeg se nalaze ruševine starog zamka u kojem je prema legendi bio zatočen engleski kralj Ričard. A poslednji biser ove regije koju Austrijanci nazivaju Vahau, jeste gradić Melk sa impozantnom Benediktanskom opatijom koja spada u red najvećih opatija Evrope. Kruna našeg putovanja je barokni Salcburg. Grad kojeg je nemoguće opisati u nekoliko reči... Njegovi ambijenti prosto oduzimaju dah, a pogled sa Hohensalzburger zamka ostaje večno u sećanju... Na kraju našeg putešestvija očekuju nas magični predeli jezerske regije Salckamerguta sa neverovatno lepim Halštatom, carskom banjom Bad Išl i Gmundenom na jezeru Traun i pravom bajkom na jezeru; zamkom Ort u kojem se tradicionalno održava jedan od najlepših Božićnih marketa u Austriji.


Program putovanja:

1. DAN (Sreda, 7. Decembar)Polazak iz Beograda i iz Novog Sada u večernjim satima (posle 21h). Noćna vožnja preko Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. DAN KREMS – DIRNŠTAJN – MELK - SALCBURGERLANDDolazak u KREMS u prepodnevnim časovima. Kraća šetnja istorijskim centrom grada uz razgledanje: Štajner Tor – srednjovekovna ulazna kapija grada, Parohijska crkva Sv. Fejta, Pijaristička crkva,... Slobodno vreme (1,5 sat). Nastavak putovanja živopisnom dolinom reke Dunav kroz regiju Vahau koju karakterišu vinogradi, prelepi mali gradići i sela... Kraće putovanje do srednjovekovnog grada DIRNŠTAJN. Po dolasku kraći obilazak uz razgledanje: Plava crkva, panorama Ričardovog zamka, Glavna ulica sa Gradskom kućom. Slobodno vreme (1 sat). Nastavak putovanja do MELKA. Po dolasku, kraći obilazak BenediktInske opatije, glavnog znamenja ovog grada. Slobodno vreme 3 sata za individualne aktivnosti i šetnju gradićem ili fakultativna poseta opatiji Melk sa specijalnom turom vođenja kroz unutrašnjost sa razgledanjem na desetine baroknih simbolističkih soba, ogromnom bibliotekom i opatijskom baroknom crkvom. Nastavak putovanja do regije SALCBURGERLAND. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel/gasthof u regiji. Odmor. Noćenje.


3. DAN SALCBURGDoručak. Polazak u 9.30h ka Salcburgu. Po dolasku u SALCBURG, kraće organizovano razgledanje istorijskog jezgra grada uz obilazak: Mirabel dvorac sa parkom, Kapucinerberg, Stara Gradska kuća, Mocartova kuća, Gradska kuća, Katedrala Sv. Petra,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 14.30h realizacija fakultativnog programa: poseta zamku Hohensalzburg koji je smešten na steni iznad starog grada. Program uključuje obilazak Franjevačke crkve sa starim grobljem i katakombama, kao i vožnju funikularom. Slobodno vreme za uživanje na Božićnim marketima. Polazak iz Salcburga ka hotelu u 19h. Slobodno veče. Noćenje.


4. DAN HALŠTAT – BAD IŠL - GMUNDENDoručak. Odlazak iz smeštaja u 9h. Putovanje do jezerske oblasti Salckamerguta – slane zemlje. Poseta HALŠTATU na istoimenom jezeru. Slobodno vreme (1,5 sat) u gradiću koji predstavlja jedan od najslikovitijih gradova Austrije. Odlazak do BAD IŠL – carske banje Habsburgovaca. Slobodno vreme u trajanju od oko 1,5 sat – slobodno vreme. Odlazak u grad keramike GMUNDEN. Slobodno vreme u centru grada. Fakultativna poseta zamku Ort u kojem se odžava tradicionalni Božićni market. Polazak oko 18h ka Srbiji. Putovanje preko Beča i Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja…


5. DAN (Nedelja, 11. Decembar) Povratak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

135 €

Doplata za jednokrevetnu sobu: 55 €; Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 5 €; Doplata za dodatno sedište u autobusu: 60 €

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  PRODAJNOM KURSU  ZA EFEKTIVU  BANCA INTESA-E  NA  DAN  UPLATE
- Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
- Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
- Kreditne kartice Banca Intesa na 4 rate bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate)
- Plaćanje na rate čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuje deponovanim čekovima građana, rate dospevaju 10. ili 20. u mesecu, poslednja rata dospeva najkasnije 20. 05. 2017. godine. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora)
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”
- Cena za “Rani Buking “je važeća (po uslovima hotela) samo uz uplatu od 50-100% od ukupne cene aranžmana kod većine hotela;

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
  • 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje-“švedski sto”) u gasthofu/pansionu u regiji Salcburgerland
  • Obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
  • Organizacione troškove
  • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
  • Fakultativni program:

Opatija Melk 15 € (ulaznica za opatiju, specijalna tura vođenja u trajanju od oko 1 sat na engleskom jeziku uz simultani prevod na srpski, usluge vodiča i obilazak opatije)
- zamak Hohensalzburg 25€ (cena uključuje ulaznicu za zamak, povratnu kartu za vožnju funikularom, usluge vodiča tokom obilaska opatije Sv. Petra i groblja, ulaznicu za katakombe)
- Božićni market u zamku Ort 10 € (cena uključuje usluge vodiča i ulaznicu za zamak Ort)
Minimum za realizaciju svakog od  fakultativnog programa je 25 prijavljenih osoba. Prijava za izlete je obavezna u agenciji, a plaćanje se vrši na licu mesta! Ukoliko se uzima paket od sva tri ponuđena programa, ostvaruje se popust od 10 € (sva tri programa koštaju u tom slučaju 40 €)

  • Ostale nepomenute usluge
  • Individualne troškove
  • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € ( može se kupiti u agenciji)

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša! Pročitajte i posebne uslove putovanja za bus aranžmane, a koji su u vezi sa rasporedom sedenja, doplatama i sl.!

 

OPIS SMEŠTAJA:

GASTHOF-HOTEL „SCHWARZER ADLER“ *** , Golling an der Salzach - regija Salcburgerlanda / ili sličan
http://www.torrenerhof.com/en/schwarzer-adler-5.htm
Gasthof je tradicionalni pansionski privatni objekat sa skromnim sadržajem i nivoom usluga. Poseduje restoran i sobe sa kupatilom i TV, centralno grejanje. Gasthof-hotel Adler se nalazi u centru živopisnog seoca Goling na reci Salzah.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.
ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu
usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlašćeni agent prodaje: Fibula Air Travel

Cenovnik broj 1 od 24.5.2016.