PROVANSA

 

JEDNA OD NAJLEPŠIH REGIJA FRANCUSKE
6 dana autobusom // 8. Novembar 2016.
Eks – Oranž - Avinjon – Arl – Le Bo – Sen Remi - Marselj
Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise. U Provansi su pravi predeli iz mašte koji svojim mirisima bude sva čula. Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti. Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa.


Program putovanja:

1. dan (Utorak, 8. Novembar)Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima (posle 15h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. dan EKS-AN-PROVANS – AVINJONDolazak u istorijsku prestonicu Provanse, EKS-AN-PROVANSA. Kraće razgledanje istorijskog centra grada: Kur Mirabo – prelepa avenija sa platanima i trgovačkim delom; Čuvena kafana „Dva drugara“, palata Berze, Gradska kuća, Sat toranj, Katedrala Sv. Spasitelja... Boravak u Eksu oko 3 sata.. Nastavak putovanja do AVINJONA. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.


3. dan AVINJON – ORANŽ – AVINJONDoručak. Polazak u 9.30h na tročasovni fakultativni izlet do ORANŽA. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz razgledanje istorijskog centra koji obiluje ostacima rimske kulture (teatar, delovi foruma…). Slobodno vreme za uživanje u autentičnom ambijentu.  Povratak u AVINJON i obilazak grada: srednjovekovne zidine, Papska palata, most Sv. Benezea, ulica Farbara sa živopisnim ambijentom... Slobodno vreme. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.


4. dan AVINJON – SEN REMI – LE BO – ARL – AVINJONDoručak. Celodnevni fakultativni izlet (od 9h do oko 21h). Polazak u 9h na fakultativni izlet do provansalske provincije uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima... Poseta srednjovekovnom gradiću SEN REMI u kojem se rodio prorok Nostradamus i u kojem je jedno vreme boravio Vinsent Van Gog. Kraći obilazak: Gradska kuća sa fontanom delfina, Katedrala, Nostradamusova rodna kuća, Palata porodice De Sad, Nostradamusova fontana,... Slobodno vreme (2,5 sata) za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Alpijskom masivu uz usputni panoramski osvrt na ostatke rimskog grada Glanuma. Dolazak u bajkoviti srednjovekovni grad LE BO (jedno od najpitoresknijih i najlepših sela Francuske) smešten na okomitoj steni. Kraća šetnja gradićem do tvrđave Le Bo. Slobodno vreme (2 sata). Odlazak u ARL, grad Vinsenta van Goga. Obilazak grada: Rimska Arena, Grčki teatar, Katedrala Sv. Trofima, “Le Nuit Caffe” – čuveni kafić kojeg je naslikao Van Gog, Konstantinove Terme,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.


5. dan AVINJON – MARSELJDoručak. Polazak ka Marselju u 9h. Dolazak u MARSELJ oko 11h. Odlazak do istorijskog centra grada uz razgledanje: Stara luka sa tvrđavama Sv. Nikole i Sv. Jovana, Gradska kuća i Katedrale... Šetnja srednjovekovnim kvartom Panije i nastavak razgledanja uz šetnju do mesta atentata na kralja Aleksandra...  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Popodne, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, organizovaće se krstarenje (fakultativno) Marseljskim zalivom sa kružnim panoramskim obilaskom ostrva sa čuvenim šatoom d’If u kojem je bio zatočen grof Montekristo Aleksandra Dime. Polazak ka Srbiji oko 20.30h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske...


6. dan (Nedelja, 13. Novembar)Dolazak u Novi Sad/Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA

PAKET IZLETA
za uplate u agenciji

229 €

50 €

Navedena cena uključuje: prevoz, obilazak Seravalea, Grasa, Eks-an-Provansa i Marselja, 3 noćenja sa doručkom u regiji Avinjona i 1 noćenje sa doručkom u regiji Ligurije, usluge vodiča

Ova cena uključuje i izlete za Oranž i Sen Remi – Le Bo - Arl

Doplata za jednokrevetnu sobu: 85 €; Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 10 €; Doplata za dodatno sedište u autobusu: 100 €

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  PRODAJNOM KURSU  ZA EFEKTIVU  BANCA INTESA-E  NA  DAN  UPLATE
- Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
- Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
- Kreditne kartice Banca Intesa na 4 rate bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate)
- Plaćanje na rate čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuje deponovanim čekovima građana, rate dospevaju 10. ili 20. u mesecu, poslednja rata dospeva najkasnije 20. 05. 2017. godine. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora)
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”
- Cena za “Rani Buking “je važeća (po uslovima hotela) samo uz uplatu od 50-100% od ukupne cene aranžmana kod većine hotela;

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
  • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hotelu sa minimum 2** u regiji Avinjona
  • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji može bitnije ugroziti komfor treće osobe)
  • Obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
  • Organizacione troškove
  • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
  • Fakultativni izlete:

-  Sen Remi-Le Bo – Arl 40 €
- Oranž – 20 €
PREPORUČUJEMO UPLATU IZLETA U AGENCIJI PO POVOLJNIJOJ CENI!

  • Ostale nepomenute usluge
  • Individualne troškove
  • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva osiguranu sumu od minimum 30.000 € (može se dobiti u agenciji)

 

OPIS SMEŠTAJA:
Tačno ime hotela biće poznato 7 dana pre putovanja i biće objavljeno na internet stranici organizatora putovanja: www.fantast.rs

HOTEL “IBIS BUDGET AVIGNON NORD-LE PONTET” 2**, Le Pontet-Avinjon - ili sličan
(http://www.accorhotels.com/gb/hotel-5319-ibis-budget-avignon-nord-le-pontet/index.shtml)
Hotel Ibis Avignon Nord se nalazi u severnom predgrađu Avinjona, Le Pontetu, oko 7 km od centra grada. Povezan je autobuskom linijom sa centrom grada, ali linija je neredovna i nepouzdana, a subotom i nedeljom ne saobraća! Hotel poseduje skroman sadržaj u vidu malog lobija sa recepcijom i salona za posluženje doručka. Sobe su skromno opremljene i poseduju kupatilo sa tuš-WC (većinom se radi o direktnim odvodima bez tuš kabina), TV Sat, telefon, centralno grejanje. Sobe su dvokrevetne sa mogućnošću ubačaja trećeg ležaja koji je pomoćan i veoma neudoban (žičana struktura na niskim nogicama, uzak, kratak, tanak dušek) – pomoćni ležaj bitnije ugrožava komfor! Doručak je skroman i jednoličan kako je to i običaj u Francuskoj.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.
ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu
usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlašćeni agent prodaje: Fibula Air Travel

Cenovnik broj 1 od 24.05.2016.