LIGNANO LETO 2019

LIGNANO LETO 2019.

Između magične Venecije i čarobnog Trsta prostire se očaravajuće poluostrvo Linjano okruženo kristalno čistim Jadranskim morem. Predivne plaže od najfinijeg zlatnog peska, prostiru se duž celog mesta. Linjano predstavlja idealnu destinaciju za opuštajući odmor. U ponudi je bogata i raznovrsna turistička ponuda u kojoj mogu uživati svi uzrasti: odrasli, tinejdžeri, deca.
Lignano se deli na tri turističke zone: Sabiadoro, Pineta i Riviera.
Lignano Sabiadoro je centralni deo turistickog resorta Lignano. Predstavlja deo turistickog kompleksa sa marinom, centralnom ulicom, velikim brojem radnji, restorana, prodavnica i butika. Lignano sabiadoro predlažemo onima koji žele da budu smešteni u centru zbivanja, ali i blizu plaže.
Lignano Pineta se nalazi izmedju Lignano Sabiadoro i Lignano Riviere, u samoj borovoj šumi čije krošnje natkrivaju hotele i apartmane i stvaraju hladovinu tokom letnjih vrelih dana. Klima u samom resort izuzetno je prijatna. Hoteli i apartmani su centralno pozicioniarani. Mesto je mirnije od Lignano Sabiadore i preporučuje se porodicama sa decom. Pored smeštajnih objekata ovaj deo Lignana nudi i različite sadržaje kao sto su restorani, prodavnice, butici  ……. Ipak mir , borovina i blizina dugačkoj peščanoj plaži izdvaja ovaj deo resorta. Od Lignano Sabiadoro je udaljen oko 10 minuta laganog hoda.
Lignano Riviera je elitni deo letovališta. Prekriven borovom šumom ovaj deo resorta Linjano odlikuju veliki broj hotela sa 3* 4* i 5* kao i aparthoteli i rezidencije sa apartmanima.

PLAŽA I MORE

Plaža je od zlatnog peska i dugačka je osam kilometara. Pošto je veoma široka ispred hotela se koliko pogled seže nižu redovi ležaljki i suncobrana naredjanih pod konac. Na svakoj plaži se nalazi igralište za decu i sportski tereni, kao i kafići, a ujutru i popodne animatori zabavljaju decu ili drže čas aerobika. Pesak od reda hotela deli dugačko šetalište koje je noću osvetljeno, pa je milina šetati, iznajmiti bicikl ili sedeti na klupi. Obala Linjana, duga 8km, nagrađena je prestižnom plavom zastavicom – koja predstavlja međunarodno priznat standard kvaliteta.

HOTELI i APARTMANI

U prvom redu pored plaže su hoteli sa pet i četiri zvezdice, a u drugom sa tri, dve i apartmanski smeštaj. Agencija „Fibula” nudi smeštaj svih kategorija, kao i svih smeštajnih jedinica, a cene su pristupačne našem džepu.
Većina hotela ima veliki parking, kao i bazene sa pogledom na more. U zaleđu se nalazi pešačka zona u kojoj neprestano rade prodavnice, butici, supermarketi, kafići, restorani, picerije, radnje, suvenirnice. Cene vanpansionske potrošnje su veoma povoljne. Poslednjeg dana u Linjanu je garantovana puna torba nove garderobe.

ANIMACIJA i ZABAVA

Italijani su majstori da zabave, pa ne čudi što se u Linjanu nalaze akva-park „Akvaspleš” i zabavni park „Guliverlandija” sa fantastičnim akvarijumom kroz koji se prolazi tunelom. Treći zabavni park „Akvalandija”, u kojem se održavaju spektakularne predstave, nalazi se u obližnjem Jezolu kod Venecije, a nudi 26 atrakcija. Tu su još i zološki vrt Parco Zoo sa preko 1500 životinja, Parco Junior sa velikim otvorenim igralištem, luna park Strabilia sa različitim zabavnim i sportskim aktivnostima i igrama.
Tokom dana možete uživati u brojnim aktivnostima koje nudi Linjano: jahanje, tenis, golf, jedrenje, kao i brojne druge sportske aktivnosti. Ovde se održava i takmičenje u izradi peščanih figura u junu i julu, a 15. avgusta je veliki vatromet na plaži. Za ljubitelje golfa u Linjanu se nalazi čuveni golf club koji se prostire na 50 hektara površine. Dizajniran je da  tako da zadovolji potrebe iskusnih igrača, ali i prilagođen početnicima. Okružen je borovom šumom, isprepletan jezerima i padinama.