LIDO DI JESOLO LETOVANJE

 

LIDO DI JESOLO LETO 2019.

Grad-plaža Lido di Jesolo nalazi se na samo 20km od Venecije. Proteže se duž peskovite plaže na kojoj se tokom leta odvija život u znaku sunčanja, kupanja, relaksacije i zabave. Najatraktivnija je i najtipičnija turistička letnja destinacija u Italiji. Plaže i more su glavni prirodni aduti, a mnogobrojni restorani, hoteli, klubovi i prodavnice su glavni turistički aduti letovališta. Duž plaže je smešteno i glavno šetalište Via Bafile koje tokom večernjih časova postaje epicentar dešavanja bez obzira da li je šoping u pitanju, večera ili partijanje do zore. Tokom leta se ovde organizuju festivali i ulični performansi.

HOTELI I APARTMANI

Hoteli u Lido di Jesolu su različitih kategorija. Dostupni su aranžmani sa ponudom hotela od 3* i 4*, blizu peščane plaže, duge skoro 8 kilometara. Svi hoteli u Lido di Jesolu imaju svoj deo peščane plaže sa ležaljkama i sucobranima. Hoteli su uglavnom manjih kapacitea. Svi hoteli imaju bazene i nalaze u blizini centra i pjaceta u Lido di Jesolu. Apartmani u Lido di Jesolu su različitih kategorija i struktutra.

PLAŽA i MORE

Plaža Lido je sačinjena od najfinijeg zlatastog peska i dugačka je 15 kilometara. Naričito je omiljena medju roditeljima sa decom zbog sigurnosti, plitkog ulaza u vodu i mogućnosti zabave na pesku. Jedna od omiljenih aktivnosti (takođe se organizuju i takmičenja) ovde jeste pravljenje raznih skulptura od peska. Plaže su izuzetno organizovane i bezbedne zahvaljujući spasiocima. Svuda su ležaljke, suncobrani, kabine za presvlačenje i za tuširanje, kiosci sa brzom hranom i sladoledom, tereni za odbojku itd.

ANIMACIJA I ZABAVA

Veliki akvarijum u Lido di Jesolo je prava atrakcija. Sadrži preko 5.000 vrsta morskih životinja. U okviru akvarijuma postoji i shoping centar. Lido di Jesolo je mesto prepuno prodavnica – preko ekskluzivnih butika italijanskih dizajnera do malih umetničkih prodavnica. Najpopularniji termin za šoping je večernji posle osam sati. Italijanska kuhinja je jedna od najprepoznatljivijih na svetu. Međutim, nigde italijanski specijaliteti nisu tako ukusni kao na italijanskom primorju. Za vreme trajanja događaja The Sea Festivals u avgustu možete probati vrlo povoljno neverovatno ukusne i sveže morske specijalitete. Među boljim restoranima, kojih ima jako puno, su – Chiosco Veliero (na plaži), Al Gambero, Sele e Pepe, Paloma… Jesolo je poznat i po burnom noćnom životu. Žurke koje traju do kasno u noć organizuju se klubovima i barovima.