Borovec SKIJANJE i ZIMOVANJE 2019/2020.

BOROVEC 2019/2020.
Program putovanja

>> KLIKNI da pogledaš/skloniš <<

OPIS DESTINACIJE
Borovec je najstariji i najveći savremeni skijaški centar u Bugarskoj koji već duže vreme privlači skijašku elitu iz celog sveta. Nalazi se 73 km od Sofije, a samo 473 km od Beograda. Smešten je na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu, Moussala (2925m). Pokriven je bujnom borovom šumom a prostire se na nadmorskoj visini od 1390 m. Poseduje vrhunsku mrežu skijaških staza za sve kategorije skijaša, a naročito je pogodan za alpske discipline. Borovec je dva puta bio domaćin Svetskog Kupa u alpskom skijanju. Ukupna dužina staza iznosi 58 km. Instaliran je sistem od deset žičara i to: tri četvorosedna, jedna jednosedna, šest vučnih žičara i jedna gondola sa ukupnom propusnom moći od 8.150 skijaša na sat. Najviši skijaški vrh je na 2560 m. Borovec je prekriven snegom od novembra do maja zahvaljujući mikroklimi (srednja januarska temperatura je – 4.6 C). 2004 godine uredjena je nova staza Musalenska koja je duga 12 km, kao i dva četvoroseda sa kapacitetom od 2.400 skijaša na sat.

Program putovanja:
NAPOMENA: boravak u izabranom hotelu prema uplaćenoj usluzi od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja, a u zavisnosti od hotelskih pravila (ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 10:00h).
1. dan: Dolazak u hotel. Smeštaj u hotel u određeni tip sobe prema uplaćenoj rezervaciji.
2. dan - pretposlednji dan: Boravak u izabranom hotelu na bazi uplaćene usluge. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.
Poslednji dan: Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 10:00 h. Kraj programa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
Napomena: Cene su izražene u Eur-ima ili dinarima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u Eur-ima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana.

1. Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
USLOVI PLAĆANJA ZA RANI BUKING: akontacija 50%, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja
Za boravak u hotelima u periodu 24.12.2019.- 10.01.2020. aranžman mora biti isplaćen u celosti do 24.11.2019.
3. Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
4. Kreditne kartice Banca Intesa na 6 rata bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate).
5. Čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuju deponovanim čekovima građana na 6 rata. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora i moraju imati dospeće 15.-tog u mesecu).
6. Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”.

SVAKA PROMENA REZERVACIJE KOJA JE POTVRDJENA PO CENAMA RANOG BUKINGA SMATRA SE OTKAZOM OD PUTOVANJA I PRIHVATA SE KAO NOVA REZERVACIJA PO NOVIM CENAMA I USLOVIMA.

U SLUČAJU OTKAZA ARANŽMANA UPLAĆENOG PO CENAMA RANOG BUKINGA VAŽE POSEBNI USLOVI OTKAZA ARANŽMANA – STORNO PENALI IZNOSE 100%.

CENA UKLJUČUJE:
• Smeštaj u izabranom hotelu na bazi izabranog broja noćenja
• Uslugu predstavnika ino partnera (servis na engleskom jeziku)
• Organizaciju putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:
OBVEZNA doplata za boravišnu i komunalnu taksu 1€ po osobi po noći (odrasli i deca - plaćanje u agenciji)
• Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Bugarska-Beograd - DOPLATA (NIJE OBAVEZNA) PO CENI IZ TABELE ZA AUTOBUSKI PREVOZ
• Novogodišnju večeru (doplata u agenciji, osim ako nije drugačije naglašeno u opisu hotela)
• Božićnu večeru (doplata u agenciji, osim ako nije drugačije naglašeno u opisu hotela)
• Ski usluge u pretprodaji (doplata u agenciji)
• Međunarodno zdravstveno osiguranje
• Ostale individualne troškove

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
• VAUČERI ZA HOTEL i za SKI PASS se preuzimaju na šalteru agencije FIBULA 2 dana pred put.
• MOGUĆE JE UPLATITI VEĆI BROJ NOĆI – U TOM SLUČAJU USLUGA PREVOZA JE U SOPSTVENOM ARANŽMANU PUTNIKA

KORISNE INFORMACIJE:
- Vremenska razlika u odnosu na naše vreme je +1 sat
- Za 1€ dobija se približno 1.93 LEVA (preporučujemo Vam da devize menjate u bankama ili menjačnicama u kojima je naznačeno da se ne plaća provizija)
- Pozivni broj iz Bugarske za Srbiju je 00381+ pozivni broj grada ili mobilnog predbroja (bez 0)+ broj pretplatnika.

AUTOBUSKI PREVOZ (BOROVEC):
Organizovani polasci iz Beograda, Niša
SMENE SUBOTA / SUBOTA
(polasci petkom uveče od 13.12.2019. do 06.03.2020. - povratak subotom popodne)

AUTOBUSKI PREVOZ

POLAZAK AUTOBUSA IZ BEOGRADA ZA BUGARSKU JE JEDAN DAN RANIJE U ODNOSU NA DATUM IZ TABELE

GRAD

BEOGRAD

NIŠ

Vreme i mesto polaska

21.00h
Sa parkinga sportskog centra “Milan Gale Muškatirović (bivši sportski centar 25.Maj) na Dorćolu

oko 00.55 h
parkinga kod DIS-a (nekadašnji
Brikolaž) za 5 i više putnika, za
manji broj putnika mesto polaska je
benzinska pumpa Gazprom (preko
puta hotel Nais)

Cena povratne autobuske karte

50€ po osobi
40€ po osobi

Cena autobuske karte u jednom pravcu

30€ po osobi
25€ po osobi

Doplata za prevoz iz Novog Sada (minimu 4 pax) - 15€ po osobi

Doplata za tačno odredjeno sedište u autobusu - 1.000 din po sedištu

 POVRATAK AUTOBUSA IZ BUGARSKE ZA BEOGRAD JE POSLEDNJEG DANA BORAVKA

Vreme i mesto povratka:  Borovec

Sakupljane putnika od 17:00h (lokalno vreme)

MINIMUM ZA REALIZACIJU AUTOBUSKOG PREVOZA IZ BEOGRADA JE 30 PUTNIKA

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika za autobuski prevoz, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja, otkaza autobuskog prevoza ili da realizuje autobuski prevoz u organizaciji druge licencirane turističke agencije

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA AUTOBUSKOG PREVOZA OD AGENCIJE FIBULA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

NAPOMENE ZA AUTOBUSKI PREVOZ:

 • U slučaju manjeg broja puitnika za Borovec postoji mogućnost da putnici na parkingu hipermarketa “Metro” kod Sofije pređu u drugi autobús/mini bus lokalnog partnera koji će ih odvesti na odredište.
 • Vreme povratka iz Bugarske proverava se sa pratiocem grupe prilikom odlaska iz Beograda
 • Autobuska karta se plaća po sedištu, zajedničko sedište može da koristi iskjučivo dete do 2 godine
 • Ukoliko dete do 2 godine koristi sedište u autobusu, plaća punu cenu karte
 • Putnik je dužan da jedan dan pre polaska na put, proveri tačno vreme polaska autobusa
 • Putnici u prtljažnik mogu da unesu maksimum 2 torbe srednje veličine po putniku
 • Autobus po dolasku staje što je mogude bliže smeštajnom objektu.
 • Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta.
 • Zbog velikih saobradajnih gužvi na samoj destinaciji u vreme koje je predvidjeno za povratak, a kako bi se izbeglo višečasovno prikupljanje putnika, putnici se neće prikupljati po hotelima nego sa nekoliko mesta koja će biti određena tako da budu što bliža hotelu u kome su putnici smešteni.
 • O tačnom mestu i vremenu sastanka za povratak putnici mogu dobiti informaciju dan pre početka putovanja, a detaljne informacije će dobiti od pratioca grupe tokom odlaska.
 • Za povratak putnici su u obavezi da samostalno organizuju dolazak na predviđeno mesto polaska.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogudnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator zadržava pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (minibus, autobus) i druga prevozna sredstva, ako to okolnosti uslovljavaju.

NAPOMENE I IZVODI IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA - AUTOBUSKI PREVOZ:

 • U AUTOBUSU - VI STE ČLAN GRUPE, MOLIMO POŠTUJTE GRUPU - GRUPA ĆE POŠTOVATI VAS!
 • U autobusu je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja. Sva deca preko dve godine obavezno imaju svoje sedište. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir  starija lica, porodice sa malom decom, trudnice,  kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti sedište koje mu agencija dodeli.
 • Agencija određuje mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu
 • Uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu. Prevoz prtljaga (2 torbe po putniku) je besplatan. Prostor za prtljag je u autobusu ograničen stoga vodimo racuna o saputniku i on je član grupe. Izuzimamo dečija kolica i ortopedska pomagala. Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo, o davanju, odnosno preuzimanju prtljaga predatog prevozniku. Agencija prevozi putnike do kuće ili hotela onoliko koliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami (još jedan razlog da smanijte vaš prtljag)
 • Obeležite vaš prtljag: ime, prezime, telefon. U slučaju gubitka lakše će biti pronađen
 • Za zaboravljene stvari agencija kao prevoznik ne odgovara
 • Zbog vaše bezbednosti, pridržavajte se uputstava pratioca grupe. Posada autobusa je odgovorna za tok i bezbednost vašeg putovanja, pustite ih da neometano rade svoj posao. Ako imate primedbe na njihov rad obratite se pretiocu ili agencij, nikako vozaču, nervozan vozač nije dobar vozač

Program putovanja br. 01 od 01.10.2019.
Organizator putovanja: FIBULA AIR TRAVEL AGENCY.
U slučaju nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska.
U slučaju otkaza aranžmana od strane organizatora putovanja, uplaćena sredstva organizator vraća putniku u roku od 5 dana.
Opšti uslovi putovanja agencije Fibula Air Travel su sastavni deo ovog programa.
Opisi hotela dostupni su na zvaničmom web site-u Fibula Air Travel www.fibula.rs
Licenca OTP 6/2010 od 27.01.2010, polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti za slučaj šteta nanete putniku 300059971 od 24.01.2019. do 25.01.2020. DDOR NOVI SAD osiguranje

 

Borovec FIRST MINUTE, Borovec 2020, zimovanje Bugarska, Borovec cene hoteli apartmani, Borovec povoljno, zimovanje Borovec
FIRST
MINUTE
BOROVEC

ZIMA
2019/2020

 

*** NOVE POSLOVNICE :: NIŠ, Cara Dušana broj 54 - 72 PUC "Dušanov Bazar" Kula prizemlje, lokal broj 9 :: KRAGUJEVAC, Miloja Pavlovića 7/2b *** NOVO u ponudi - Istanbul AVIONOM, individualni polasci, 3, 4, 5, 6 dana, hoteli sa 3* i 4* ::: Informaciju za VREME SASTANKA na aerodromu i tačno VREME LETA, dobijate PISMENIM PUTEM 1 DAN PRED POLAZAK. *** PASOŠI VAŽNO! Pre putovanja proverite važnost pasoša !!! Za putovanje u inostranstvo, u bilo koju državu, potrebno je da pasoš važi još 6 meseci nakon povratka sa putovanja. *Navedena pravila ne definiše agencija Fibula Travel - podložna su promenama i svaki putnik je sam odgovoran da sa Ambasadom zemlje u koju putuje, proveri pravila koja se odnose na period važenja pasoša, kako bi se izbegle neprijatnosti na granicama. *** TURSKA AVIONOM *** KRIT - KRF - RODOS AVIONOM *** ITALIJA AVIONOM *** CRNA GORA SOPSTVENIM PREVOZOM, AVIONOM *** BUGARSKA ZIMOVANJE 2020 *** AUSTRIJA ZIMA 2020 *** EVROPSKI GRADOVI ***

SKI 2019/2020. INFO BOROVEC
>> KLIKNI da pogledaš/skloniš <<

U Borovecu ima ukupno 23 ski staze ukupne dužine od 58 km koje pružaju odlične uslove za skijanje. Najduža staza ima 12 km, a dužina staza za kros-kantri iznosi 35 km. Podeljene su po težini, tako da odgovaraju i početnicima, ali i ekspertima:
4 staze za početnike su: Suhar, Rotata, Borosport Ski school area, Sitnya-kovo Royal Residence Ski Way;
6 plavih staza: Markudjik 1, Haramia, Sitnyakovo 1, Martinovi baraki 1, Rila i Iglika;
9 crvenih staza: Markudjik 2B, 3, Yastrebets 1, 3, Popangelov, Sitnzakovo 2, 3, Martinovi baraki 2, 3;
4 crne staze: Markudjik 2A, Fonfon, Martinobi baraki 4, Cherveno zname.
Postoji mogućnost iznajmljivanja skija ili snouborda, dok najmlađima na raspolaganju stoje skijaški vrtići. Borovec škola skijanja sa internacionalnom reputacijom i dugogodišnjom tradicijom zapošljava više od 200 ski instruktora (većina su bivši profesionalni skijaši). Časovi skijanja se odvijaju u pet rangova, od A do E, u grupama ili individualno 4h dnevno, 6 ili 12 dana. Kurs se završava prijemom skijaških sertifikata. Instruktori su obučeni da vas brzo i efikasno nauče skijanju, a o njihovom uspehu svedoči činjenica da se početnici posle par dana obuke gondolom penju na izazovnije staze Yastrebets centra.
Za ljubitelje snouborda je idealna staza Rotata koja isključuje opasnost od sudara sa skijašima. Njen gornji deo odgovara iskusnijima, a niži (u dužini od 150 m) početnicima.
Topovi za sneg rade tokom cele ski sezone na 6 staza, a od njih 6 (izuzimajući Popangelov i Yastrebets 3) 4 staze imaju i mogućnosti za noćno skijanje (Rila, Iglika, Martinovi baraki 2 i 3). Centar raspolaže gondolom i razgranatom mrežom sedežnica i ski liftova (ukupno 13).

Cene su izražene u € po osobi

U S L U G E

ODRASLA OSOBA

DETE 7-14 GOD

3 DANA

6 DANA

3 DANA

6 DANA

1.MALI SKI PAKET
(najam ski opreme/skije, štapovi, čizme/+Ski pass)

 

 

 

 

2. Škola skijanja + Ski pass

 

 

 

 

3. Snowboard paket (najam opreme+škola 3 dana 2h dnevno+ski pass + 1 ski veče za paket 6 dana)

 

 

 

 

4. Snowboard škola + ski pass

 

 

 

 

5. SKI PASS + skije + štapovi

 

 

 

 

6. VELIKI SKI PAKET (Najam ski opreme+škola 4h dnevno+ski pass+1 ski veče za paket 6 dana)

 

 

 

 

7. Ski školica – deca 4-7 god svakog dana od 08.30h – 16.30h (ski paket/skije, štapovi, čizme, škola 2h dnevno/, ručak, igraonica, slatkiši, čaj)

 

 

 

 

8. Nursery (dete 2-4 god)

 

 

 

 

9. Snowboard, čizme, ski pass

 

 

 

 

10. Skijašnica (ukoliko je oprema iz ski/snowboard paketa)

 

 

 

 

11. Skijašnica (ukoliko je sopstvena oprema)

 

 

 

 

 

REZERVACIJA SKI USLUGA U PRETPRODAJI JE MOGUĆA NAJKASNIJE 5 DANA PRED PUT.
Ski pass se preuzima drugog dana boravka u hotelu Rila od 08:00 do 11:00 (lokalno vreme) od strane predstavnika našeg partnera.

 

BOROVEC SKIJANJE

Ski 2019/2020. Info Borovec
U Borovecu ima ukupno 23 ski staze ukupne dužine od 58 km koje pružaju odlične uslove za skijanje. Najduža staza ima 12 km, a dužina staza za kros-kantri iznosi 35 km. Podeljene su po težini, tako da odgovaraju i početnicima, ali i ekspertima:
4 staze za početnike su: Suhar, Rotata, Borosport Ski school area, Sitnya-kovo Royal Residence Ski Way;
6 plavih staza: Markudjik 1, Haramia, Sitnyakovo 1, Martinovi baraki 1, Rila i Iglika;
9 crvenih staza: Markudjik 2B, 3, Yastrebets 1, 3, Popangelov, Sitnzakovo 2, 3, Martinovi baraki 2, 3;
4 crne staze: Markudjik 2A, Fonfon, Martinobi baraki 4, Cherveno zname.
Postoji mogućnost iznajmljivanja skija ili snouborda, dok najmlađima na raspolaganju stoje skijaški vrtići. Borovec škola skijanja sa internacionalnom reputacijom i dugogodišnjom tradicijom zapošljava više od 200 ski instruktora (većina su bivši profesionalni skijaši). Časovi skijanja se odvijaju u pet rangova, od A do E, u grupama ili individualno 4h dnevno, 6 ili 12 dana. Kurs se završava prijemom skijaških sertifikata. Instruktori su obučeni da vas brzo i efikasno nauče skijanju, a o njihovom uspehu svedoči činjenica da se početnici posle par dana obuke gondolom penju na izazovnije staze Yastrebets centra.
Za ljubitelje snouborda je idealna staza Rotata koja isključuje opasnost od sudara sa skijašima. Njen gornji deo odgovara iskusnijima, a niži (u dužini od 150 m) početnicima.
Topovi za sneg rade tokom cele ski sezone na 6 staza, a od njih 6 (izuzimajući Popangelov i Yastrebets 3) 4 staze imaju i mogućnosti za noćno skijanje (Rila, Iglika, Martinovi baraki 2 i 3). Centar raspolaže gondolom i razgranatom mrežom sedežnica i ski liftova (ukupno 13).

BOROVEC HOTELI BLIZU SKI STAZE:
Rila Hotel 4*
Iglika Palace 4*
Samokov Hotel 4*
Ela Hotel Borovets 3*
Iceberg Hotel 4*
Yanakiev Club hotel 4*
Flora Complex 4*

BOROVEC PORODIČNO SKIJANJE:
Festa Chamkoria 4*
Iceberg Hotel 4*
Lion Hotel 4* Borovec
Rila Hotel 4*
Iglika Palace 4*

Borovec apartmani
Ponude za smestaj u apartmanima u Borovecu za zimovanje 2019/2020. Apartmani i Apart hoteli razlicitih kategorija usluga i lokacija.Apartmani u centru Boroveca , Apartmani kod gondole u Borovecu, apartmani i apart hoteli kod ski staze u Borovecu
Borovec Garden apartmani

Borovec Zimovanje 2019/2020 First minute ponude sa popustima za smestaj u hotelima i apartmanima

Borovec 2019/2020 last minute ponude za smestaj u hotelima i apartmanima.U razlicitim periodima zimske sezone hoteli na borovecu nude razlicite popuste.Last minute na Borovecu 2019 , specijalne ponude za zimovanje , Ski vikendi , Ski pass ukljucen u cenu

Borovec Zima 2019/2020 specijalne ponude za smestaj u partmanima hotelima i razlicitim smestajnim jedinicamaSpecijalne ponude za zimskli raspust za skijanje i zimovanje na Borovecu 2019 godine

 

BOROVEC ZIMA 2019/2020

Hoteli u Borovecu - Bugarska
Smeštaj Borovec – zima 2019/2020.

Turistička infrastruktura u Borovecu je veoma razvijena. Na raspolaganju vam je veliki izbor smeštaja: novi i renovirani hoteli, apartmani i apartmanske zgrade. Hoteli su kategorizovani po lokalnoj kategorizaciji i pružaju raznovrsne sadržaje: bazeni, saune, fitnes sale, Spa i wellnes centri. Kvalitet usluga i bogatstvo sadržaja u smeštajnim objektima se povećava iz godine u godinu. Neki od ponuđenih hotela se nalaze u blizini ski liftova, dok većina udaljenih hoteli organizuje besplatan prevoz šatl busem do početnih stanica gondola. Cene smeštaja u Borovecu su veoma pristupačne, a još prikladnijim i pristupačnijim ih čine brojni popusti i specijalne ponude, od kojih ćemo izdvojiti popust za rani buking. Ukoliko rezervišete smeštaj u nekom od hotela ili apartmana iz naše ponude u periodu od septembra do kraja novembra, ostvarićete popuste od 10 do 25%. Specijalne ponude za zimovanje 2019/2020. možete očekivati već u novembru.

Borovec - zimovanje 2019/2020. Zimi je ski centar privlačan ne samo zbog odličnih uslova za skijanje, nego i zbog raznovrsnog noćnog života. U Borovecu ima mnogo restorana, barova i zabavnih centara (tu spadaju i oni za decu). Najpopularniji klubovi i diskoteke se nalaze u samom centru - Buzz bar, Black Tigar, Mamacitas, Bonkers disco, Club Slide, White Magic u kojima se pušta internacionalna muzika. Većina mesta radi do ranih jutarnjih sati, cene su pristupačne, a organizuje se i "happy hour" sa specijalnim popustima. U tavernama možete uživati u tradicionalnoj bugarskoj kuhinji i muzici. Jednom nedeljno se organizuje skijaški karneval „Spuštanje sa bakljama"- noćno skijanje u kome mogu da učestvuju svi. Pored aktivnosti poput skijanja, noćnog skijanja, sankanja, snoubordinga, klizanja, kros kantrija, skijaških skokova i biatlona, ljubitelje zabavnih sportova očekuju i kuglanje, bilijar, stoni tenis, bazeni, saune, fitnes centri, sportske sale. Od izleta preporučujemo da posetite: manastir Rila, glavni grad Sofiju, palatu Carska Bistrica.

Borovec First minute skijanje ponude za decembar 2019/2020 U HOTELIMA NA BOROVECU

Borovec zima 2019/2020. U ponudi agencije Fibula, možete naći sledeće informacije i ponude.

Borovec info. Cene smeštaja, cene u rastoranima, cene ski pasa,vremenska prognoza snežnih padavina u Borovecu za Skijanje i Zimovanje 2019/2020.

Borovec hoteli
Cene smeštaja u hotelima apartmanima i apart hotelima različitih kategorija i lokacija. Cene hotelskog smeštaja u Borovecu 2019/2020. sa različitim vrstama popusta.

Hoteli u centru Boroveca, hoteli kod gondole u Borovecu, hoteli blizu ski staze u Borovecu Hoteli u ponudi za zimovanje i skijanje na Borovecu.


 

BOROVEC INFO

Borovec info
Borovec je najveći i najpopularniji ski-centar u Bugarskoj. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.350 metara (najviša staza je na 2.600 m) na severnoj padini planine Rila u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu – Musala (2925 m). Udaljen je 480 km od Beograda, 126 km od Plovdiva, 70 km od Sofije i 10 km od Samokova koji je bogat kulturnim i istorijskim znamenitostima.
Borovec karakterišu četinarske, borove šume, čist vazduh bogat kiseonikom, jedinstvena planinska klima (mnogo sunca danju i hladne noći), snežni pokrivač od sredine decembra do aprila. Prosečna temperatura u januaru je 4.6ºC. Borovec - Ski staze U Borovecu postoje tri ski centra: -Sitnyakovo ski centar - 1337-1780 m nadmorske visine (Sitnyakovo 1, 2, 3, Martinovi baraki 1, 2, 3, 4, Rila, Iglika, Rotata, Cherveno zname, Borosport Ski school area, Sitnya-kovo Royal Residence Ski Way) -Yastrebets ski centar - 1340-2369 m nadmorske visine (Yastrebes 1, 3, Haramia, Fon-fon, Popangelov) -Markudjik ski centar - 2144-2550 m nadmorske visine (najpostojaniji snežni pokrivač): Markudjik 1, 2A, 2B, 3, Suhar. BOROVEC karakteriše veličanstven pejzaž, visoki planinski vrhovi, borove šume, ali i oštriji oblik kontinentalne klime sa planinskim uticajima koji doprinosi tome da sezona skijanja na ovoj planini traje po 6 meseci (snežni pokrivač od kraja novembra do kraja aprila). Prosečna temperatura u januaru je oko -2°C. Sneg obilno pada i pravi stalni snežni pokrivač od oko 2m, a značajne su i tehničke mogućnosti ovog zimskog centra (preko 160 topova za sneg tj. na više od 85 % terena).
BOROVEC - Ski staze Skijanjem između visokih borova i jela, okupani zimskim suncem, udišući čist vazduh i diveći se neverovatnim pejzažima, doživećete neopisiv osećaj slobode.
Iznad BOROVECg se izdvajaju dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m). Sve planinske padine se sređuju i na taj način garantuju zadovoljstvo pri skijanju, kao i veliki izbor staza.
Ski staze imaju ukupno 65 km i odgovaraju svim skijašima (od blago kosih plavih staza za početnike, preko crvenih staza između drveća i neprekidne staze duge 16 km od vrha do podnožja planine, pa sve do strmih, gotovo vertikalnih padina za eksperte). Staze su pretežno crno-crvene, a oko 30 km su staze za nordijsko skijanje. Postoji mogućnost angažovanja instruktora i iznajmljivanja skija ili snouborda, a postoji i škola skijanja i dečije žičare za najmlađe. Sve staze u BOROVECm odgovaraju i snouborderima, dok su neke pogodne i za noćno skijanje. Iskusni snouborderi mogu da se spuštaju i van označenih staza, po širokoj ledenoj stazi. Ovaj zimski centar je domaćin brojnih ekstremnih takmičenja (uključujući i Svetski Kup 2009., 2010. i 2011. godine). Među ljubiteljima ekstremnih sportova takođe su popularni ''Fun Park'' i ''Half Pipe''gde mogu iskazati sve svoje skijaške i snouborderske sposobnosti.
Ukupno ima 16 staza, a najpoznatije su:
- Bunderitsa (četvorosedna žičara; laka staza; počinje na 2560 m nadmorske visine; mogućnost izbora sledeće staze: Todorka, Balkaniada ili Tomba).
- Balkaniada (trosedna žičara; srednja staza; na njoj se organizuju brojna takmičenja)
- Todorka (trosedna žičara; laka staza ''Kolarski put'' (donji deo) i srednja staza (gornji deo)
- Tomba (četvorosedna žičara; teška staza - nagib 73 %)
Moderna žičara (sagrađena 2003.godine) povezuje mesto sa prvim platoom sa kog kreću staze. Žičara je udobna i što je veoma bitno može da preveze 2400 ljudi za 1h, tako da se na nju čeka relativno kratko. Od skoro svakog hotela do prvih ski liftova idu šatl-busevi.

BOROVEC ZA POČETNIKE

BOROVEC
Nadmorska visina: 1350 m
Broj staza: 58 km staza
Putni pravac: Beograd - Sofija - Pančarevo - Samokovo - Borovec
Udaljenost od Beograda: 470 km
Sezona: decembar-april

BOROVEC je najstariji, najpopularniji i najživlji bugarski ski centar. Za naše skijaše je ovo idealno mesto za savršen zimski odmor, jer su, pored dobrih staza i svežeg vazduha, cene najbolja preporuka ovog ski centra.
Ski centar Borovec je jedan od najpoznatijih skijaških centara u Evropi i prepun je turista iz EU. Nalazi se na severnoj padini Rilskih planina, a u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu Musala (2925 m).
Borovec hoteli okruženi su borovim šumama, pa je vazduh bogat kiseonikom. Vazduh je čist, danju ima dosta sunca, a noći su hladne, pa je odlično odredište za zimovanje i za one koji ne skijaju. Zime su blage sa dosta snega, a vazduh okrepljujuć.
Smeštaj u Borovecu se sastoji od različitih hotela, apartmana i planinskih koliba. Apartmani i hoteli u Borovecu se odlično održavaju.
Snežni pokrivač je najpostojaniji u predelu ski staza Markudži. Borovec je dva puta bio domaćin Svetskog kupa u Alpskom skijanju.
Visina snega Borovec, međutim, ne treba da brine skijaše, jer su staze opremljene sistemom za veštačko osnežavanje. Skijašima je na raspolaganju 15 staza koje su opremljene i noćnim osvetljenje. Ski staze su prilagođene svima, pa će ravnopravno mesto na snegu naći i početnici i profesionalci. Izbor staza je odličan, a liftovi se nalaze blizu centra i skijaši mogu sa skijama stazom bukvalno spuste do vrata hotela.
Ski škole Borovec imaju na raspolaganju 200 instruktora od kojih većina govori engleski i svi srpski jezik. Škole skijanja su poznate i čuvene na međunarodnom nivou, jer nude obuku na pet nivoa. Grupe su male, a deca skijaju po četiri časa dnevno, pa brzo mogu i da se oprobaju na izazovnijoj stazi na vrhu Jastrebec planine. Tu se nalazi i Peter Popangelov škola za stručno skijanje.
Snouborderi će uživati u Borovecu, a prvi dan treba da započnu na padinama Sitnjakovo i Martinovi Baraki, koje su povezane i imaju dobre liftove. Najjeftinije skijanje u regionu može se nadje upravo u Borovecu. Povoljne cene su ne samo kada je u pitanju smeštaj, nego i vanpansionska usluga. Turistima su na raspolaganju mnogobrojni restorani, taverne, diskoteke, mehane, klubovi, barovi i ostali načini "apre ski" provoda.
Najjeftinije skijanje Borovec nudi zbog povoljnih cena smeštaja i vanpansionske potrošnje zabave za neskijaše, kao što su: vožnja sankama, kuglanje, večeri folklora i karaoke barovi, ali i šoping.
Rilski manastir je najpoznatiji u Bugarskoj i nalazi se u severozapadnom delu istoimene planine. Rilski manastir je osnovao pustinjak Sveti Jovan Rilski i pod zaštitom UNESKO.